söndag 31 augusti 2008

BB - Ballongbild

Några av de ballonger vi blåste och fyllde i ett rum


Aldrig att du vågar kommentera!

/Ludvig

Ballonger

Det är inte ofta man är på läger. Men ibland händer det och man gör det bästa av situationen. Vi valde att blåsa ballonger. Det var värt det. Det hela började med att niklas kom flygande och skrek att han kommit över 1000 ouppblåsta ballonger med texten Vännäs på. Vilket betydde att vi skulle få äran att busa. Vi blåste ballonger hela dagen och fyllde rum med samma sak hela natten.

Resultatet blev en toalett och ett sovrum helt fullt med ballonger. Förhoppningsvis kan vi komma över lite bilder på det hela till senare.

/ Ludvig

fredag 29 augusti 2008

Rivstart

Ni kanske undrar vad i all sin dar jag menade i mitt föregående inlägg. Det är så att knapparna 4, 5, R, T, F, G, V och B inte funkar på mitt tangentbord på bärbara datorn. Såhär skulle det se ut egentligen:

jag rivstartar eftersom ludvig bad mig. men vissa knappar på mitt tangentbord funkar inte och därför är det väldigt jobbigt att skriva. då måste jag koppla in ett externt tangentbord. jag förklarar senare vad som står här, men den som listar ut de får 10 kr av mig. / David

Stay tuned, mycket blogg väntas i helgen.

torsdag 28 augusti 2008

isa

ja isaa eesom ludi ad mi. men issa knappa på mi anenod unka ine och däö ä de äldi joi a skia. då måse ja koppla in e exen anenod.

ja öklaa senae ad som så hä, men den som lisa u de å 10 k a mi.

/ Daid

Blogg läggs ner..

...Nästan

Det är officiellt, jag far bort över helgen och har ingen möjlighet att blogga. Detta betyder att David kommer få ett stort ansvar att pumpa ut inlägg då jag inte kommer skriva. Det är en möjlighet för honom att visa att han är en superbloggare som inte viker ner sig då han behövs som mest. Lycka till David.

Vänner S01 D02 påbörjas nu, wiiie!
Det betyder att jag lämnar datorn för teven, jag är så hurtig

/ Ludvig

onsdag 27 augusti 2008

Sjuk och bloggande

Jag bloggar och är sjuk. Det är en merit. Ja eller alla kan ju blogga när dom är sjuka. Det är ju bara ååååh va jag är sjuk! Se på mig, jag är sjuk, sluta kolla jag har inte fixat håret jag är ju sjuk för.. Vi vet hur det brukar vara. Men jag är inte så, jag ser det hela positivt. Hur ofta får du ligga och hosta, snyta sig och se på 9 avsnitt Vänner på rad utan att gå upp ur sängen?

Jag är sjuk men jag lever med det.

/ Ludvig

Lukas är mitt nya namn

I och med ny skola innebär det nya lärare - och en hel del repetion av mitt namn. Så vissa lärare ber en skriva upp namnskyltar man ställer bredvid sig.

Idag när vi hade Svenska A skrev jag helt enkelt Lukas istället för David och det blev mitt namn under lektionen. De andra barnen fnissade men läraren förstod inte mycket. Hon sa namnet säkert 4-5 gånger. Riktigt kul. Sedan tycker jag Lukas är ett riktigt fint namn.

Jag är här

Ludvig har rätt - jag tröttnar extremt snabbt på att blogga. Redan nu är jag sugen på att göra en ny blogg och börja om på en ny kula.

Men något roligt måste jag väl ha att skriva? Ja, det ligger något i det Ludvig säger. När jag sätter mig på tunnelbanan vid Liljeholmen påväg hem från plugget är vagnen full av svenskar. Men sedan ut mot Bredäng, Skärholmen och Fittja droppar de sakta med säkert av. Detta var inte menat som något rasistiskt, men jag tänkte bekräfta Ludvigs påstående.

Men roligt. Hm. Vi har kör i skolan, där vi sjöng en snuskig låt.
"Å jag fingertaga, den som mig behaga"
Jag tycker fingertaga låter lite snuskigt. Och så brukar vi i klassen skämta om att det är körledaren (rektorn) som har skrivit låten själv. Fingertaga efter behag, usch.

Idag åt två av mina vänner på McDonald's. Jag gick och köpte tre bananer och en vaniljmunk. I och med att jag åt frukt kunde jag belöna mig själv med något onyttigt. Annars är jag, som elitatlet och hunk, väldigt nyttig av mig och äter mer eller mindre aldrig på McDondald's. Minst fem frukter varje dag och mjölk till maten. Inte måltidsdryck som de andra.

tisdag 26 augusti 2008

Ineffektiviteten lyser igenom

Det känns tråkigt att behöva skriva ett sånt här inlägg. Och anledningen förstår säkert återkommande läsare: inget inlägg igår, inte ens av mig. Jag kan ärligt säga att det var ett misstag från min sida men jag vet inte hur det är med David. Han brukar vara dålig att hålla sig peppad på bloggeri. Det lixom startar men något gör att han lägger av. Om det är lathet eller brist på saker att skriva om vet jag inte. Han kanske har tråkigt liv? Fast han bor ju i en av de mest invandrartätaste ställena i stora Stockholm så något roligt måste det väl ha hänt för honom. Men han har också för vana att starta nya bloggar. Men varför starta nytt när man får ha Ludvig i bloggrubriken? Men jag ser det hela charmigt och jag slår vad om att han redan nu sitter och pillar på tangentbordet.

Det här var inte tänkt som ett hacka på David inlägg och det blev det inte heller.

Nu kommer vi även starta igång lite smått med de roliga smågrejerna vi höll på med förut. Alla minns väl 100 hamburgare?

/ Ludvig

söndag 24 augusti 2008

Jag och David brukar skriva samtidigt

Jag har upptäckt en sak vad det gäller den här bloggen. Jag brukar vänta och vänta för att se om David skrivit ett inlägg innan jag gör det. Varför vet jag inte, det kanske är jobbig, eller jag kanske i mitt undermedvetna vill vara överst med inlägg på bloggen. Det hela dock är ännu en gåta för mig. Men det brukar sluta med att jag tar initiativ och skriver ett vackert inlägg, tydligen så tar David också initiativ, samtidigt. När jag är klar med mitt inlägg brukar David just skrivit klart sitt.

Jag måste se om det händer igen,

nej, det gjorde det inte.

/ Ludvig

lördag 23 augusti 2008

Instruktioner för ett bättre liv

Jag har märkt att ungdommen idag är på väg utför. Och det är mycket fylla, knark och samlag med samma kön som händer bakom våra föräldrars ryggar. Det är inte okej, och det vill jag förmedla till alla. Och jag vet att detta inte är lätt att bli av med men jag har några lätta sätt som kommer förändra världen och göra ditt liv aningen bättre och roligare. Allt genom några små klick på internet. Här är den, min tvåstegsmetod:

Det hela börjar enkelt med att du går in på internet och kollar längst upp till höger på skärmen. Du följer den ljusbruna, nästan khakifärgade linjen med ord på. Du kollar näst längst ut och ser ordet Verktyg. Tryck på Verktyg. Efter det så drar du muspekaren nedåt i den vita rutan som kommer upp, du drar den längst ner till ordet Inställningar... Tryck på Inställningar...


Nu kommer det upp en liten ruta med många knappar, du ska trycka på knappen som lyder: Välj aktuell sida. Tryck nu på knappen.

Om du följer dessa steg kommer du att känna dig som en ny människa. Enkelt, jag vet. Och totalt värt det.

/ Ludvig

PS. Om du har Internet Explorer är du ett hopplöst fall DS.

Insparksfest - helt okej

Igår var jag på Långholmen (och det ligger i Stockholm) och träffade en massa från skolan. Där skakades en himla massa händer, och en himla massa namn och intressen presenterades. En timme senare hade man dock återupprepat allting monst tre gånger, då mina vänner började bli berusade. Jag däremot började bli lite sömning för jag hade druckit Cola innan. Läsk är gott.

/ David

PS. Jag kramade en tjej i min klass på slutet (när hon alltså var redigt packad). Hon luktade svett. Uuääh. DS.

Blocketannons


Jag har kommit över ett par DVD-R skivor som jag tänkte sälja. Skovorna är sparsamt använda (oanvända) och dessutom tomma. Det betyder att du kan fylla dom med hur mycket porr, piratkopior av filmer och stulna dataspel du vill. Din händer är fria. Skivorna har ett värde på cirkus 10 kronor styck och det är 25 skivor.

Anledningen till att jag säljer dom är att min brännare fått för sig att bara bränna DVD+R skivor. Dåligt påfund av datorn.

Pris: 100 kr eller byte mot något spännade.

email: the_list@live.se
men helst så kan du lämna en kommentar om du är intresserad

Tidernas vackraste blocketannons, och den är seriös.

/ Ludvig

fredag 22 augusti 2008

Tips


Jag tänkte att i egenskap av att jag har så mycket makt och inflytande över mina läsare så lägger jag ut lite "filmtips" till er så går ni och köper det jag säger så får ni också känna hur roliga grejer jag tittar på. Jag börjar och avslutar med att tipsa om tv-serien Flight Of The Conchords. Det har kommit ut en säsong av serien och den har sänts i Sverige både en och två gånger på fredagkvällar. Mycket rolig och bra serie. Mer info..

Då har man gjort lite reklam på bloggen också, he he he

/ Ludvig

David draws the first comment

Bra jobbat David! Första kommentaren på bloggen på år och dar. Det kan vara ett genombrott i våran bloggkarriär. Därför vill jag också tacka anonym, jag vet inte vem du är utan bara att ditt namn är anonym. Jag hoppas att den här anonym kommer fram och visar vem den är så jag personligen kan tacka dig. Eller om du väntar 2 år så har jag några miljoner att tacka dig med. För jag måste ju medge att vi satsar ju på att vara mångmiljonärer innan vi fyllt 20. Men det tror jag alla förstod att vi skulle vara vid det här laget.

I övrigt så är David fortfarande sur på mig och Max för att vi kallade honom modehandikappad. Fast det gjorde vi inte, men det är så han ser det. Jag hittade också en snygg väska på golvet vid mitt ben som jag förmodar är min brors, hoppas han glömmer bort den så kan jag låna den.

Första kommentaren på länge löd för i övrigt så här:

Anonym Anonym sa...

Tack! :O

den 22 augusti 2008 07:43

Bra gjort att gå upp 07:43 för att kommentera bloggen. Bra gjort


Det var allt för mig, hej!

/ Ludvig

torsdag 21 augusti 2008

16 år innebär ny skola

Som bekant börjar alla 92:or i gymnasiet (förutom de med dålig betyg eller andra egenheter) och det gäller även mig. Men något skiljer mig ifrån mina vänner - jag går ett gymnasium i Stockholm.

Vi har fått gratis busskort från SL (Stockholms Läntrafik), fått pasta till lunch, fått stora skåp där våra fina gitarrer ryms och så finns det en massa fräscha tjejer som sjunger fint. I Norrland däremot, ja där får man busskort från.. jag har inte en aning om vad skitbolaget heter men säkert något i stil med UL, och så får man surströmming till lunch och så finns det en massa fula tjejer som sjunger falskt.

/ David

Inte en modeblogg

Jag har hört det rycktas att bloggar om mode "säljer" väldigt bra. Och även bloggar av blonda snygga tjejer. Jag är varken inte en modemedveten blond tjej. Jag skulle kunna göra en lång lista på alla mina inköp från dagen. (Som i övrigt var tre fina tröjor i olika färger och former.) Istället väljer jag att göra en kort kvalitetsfylld lista på vad som skiljer min och Davids blogg från vanliga kända bloggar.

Som tidigare sagt är jag inte en snygg tjej.
Jag är en ful kille.

Jag är inte du i huvudet och folk läser min blogg och skrattar.
Jag är dum i huvudet och folk läser min blogg och gråter över hur synd det är om mig.

Jag har inte rika föräldrar som öser pengar över mig som jag kan köpa fina kläder för.
Jag köper mina kläder själv på reabordet på Jack and Jones.

Jag hoppas ni märker ironin i mitt inlägg som jag inte skriver för att jag är avundsjuk på blonda tjejer som tjänar pengar på sina bloggar.

Bara lite.

Men inte.

/ Ludvig

onsdag 20 augusti 2008

Skolan börjar slappt, som den bör

Då är min första skoldag avklarad och den var slapp, lite väl slapp kanske. Efter att vi blivit tilldelade två timmars onödigt Dragonskolanhål (det finns inget att göra på skolan) så kände jag att jag skulle roa mig på eget håll. Detta genom min investering. (Den enda lyckade investeringen från min förra blogg.) Det funkade bra och jag var väldigt nära att ta mitt eget rekord på iCopter. Och mer händelsefylld har inte dagen varit. Och då kanske ni tycker att varför bloggar du om dagen då du inte har något vettigt att skriva? Det är ju jätteonödigt! Och ja, det kanske det är men, ja.

tja!

/ Ludvig

Jobbigt

Det är jobbigt att blogga. Man känner hela tiden en press - en dags inaktivitet kan orsaka oroväckande känslor hos somliga.

Då kan jag meddela att jag gjort två riktiga kap på sistonde:
Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium
Kostade? 79 riksdaler

Creedence Clearwater Revival - Chronical
Kostade? 59 riksdaler

Två kanonskivor för typ 150 spänn. Helt okej.

/ David

tisdag 19 augusti 2008

När vanligt folk går i skola så bakar Ludvig

Eftersom jag är ett år äldre än alla små 92:or så behövde jag inte vara på skolan de första två dagarna. Detta betydde att jag hade lite för mycket fritid och lite för lite folk att spendera den med. Det gjorde att jag fick för mig att baka och äta och se på OS så klart. Enligt mig själv så var det dom bästa scones som någonsin har bakats. Jag fick till och med lov att ta kort på det vackra bakverket.


Vackert, jag vet. Lätt värt ett eget inlägg!

/ Ludvig

måndag 18 augusti 2008

Sanningen bakom äggulorna

När Julia fyllde 16 år bakade jag, Humlan, Ludvig och till viss del Simon och David Norrman en megamegatårta till henne. Till och med marräng fanns på och därför krävdes en del äggvitor. Och om man har ca. 25 äggvitor innebär det att äggulorna hamnar någonstans också - i detta fall i en liten burk som vi tänkte kasta på en person på kalset. Ett långt tag tänktes det på Simon, därefter Max BN, men det slutade med att äggulorna hamnade i sopen.

Synd.

/ David

Återfall

Jag vet att jag inte OS-bloggar längre med det vore inte okej att inte meddela mina kära läsare att Stefan Holm hoppar final i höjdhopp klockan 13.10 imorgon. Och Wissman springer semifinal klockan 14.45.

Men nu måste jag ge mig. Det här är en cool blogg inte en OS-blogg, längre.

David har trollat lite så nu är det möjligt för alla att kommentera bloggen, så kommentera!

/ Ludvig

David är en lögnare men det är okej, han är ny.

Jag vill börja mitt inlägg på den nya förbättrade fantastiska bloggen med ett citat från min kära vän Davids första inlägg på bloggen. Det var inte ett okej citat och jag tror och hoppas att han ska bättre sig till nästa inlägg.

" Vi är ganska lika, vi båda ogillar palt och är 16 år så därför bloggar vi tillsammans."

Detta är ett uttalande som inte stämmer och brister på flera punkter. David påstår att jag inte gillar palt. Tyvärr måste jag säga att detta inte stämmer då jag verkligen gillar palt. Den andra och sista punkten över misstag i Davids inlägg är när han skriver att vi båda är 16 år gamla. Detta är inkorrekt då jag varit 17 år i mer än 4 månader.

Uttalandet kan ha varit ironi också men jag såg inte det roligt i det han sa och tänkte därför rycka in innan situationen blivit jobbig.

Men allt detta är ganska oviktigt eftersom det är en ny era på gång på denna blogg. Och den är snygg också.

/ Ludvig

Ut med OS-Sverige - in med Dagge

Ja, som ni märkte gick det inget vidare för vårat land i de olympiska spelen, trots att det inte är slut än. Därför skickar Ludvig in lite friskt blod i bloggen, i form av mig.

Nu undrar ju givetvis alla, förutom (vet fortfarande inte om det stavas "förrutom" eller "förutom", bättre att skriva med ett R, då kan man skylla på att tangentbordet inte reagerade) den fantastiska tjugan, vem jag är och faktum är att det får ni fortsätta göra. Jag bor nämligen INTE i Norrland utan nämligen i Stockholm vilket också är anledningen till att jag säger åka istället för fara och ställa istället för he. Och mitt namn är ganska onorrländskt, för där heter alla i stil med Göran [göör-'an] och jag heter David. Jag har blåa ögon och är tredje längst i min nya klass. Liksom Kudden (Ludvig) så spelar jag innebandy. Vi är ganska lika, vi båda ogillar palt och är 16 år så därför bloggar vi tillsammans.

Stay tuned, och välkommen till en ny era!

/ David

PS. Nu kan ALLA kommentera, så kommentera! Ludvig vet inte hur man tar bort den där begränsningen men det vet jag så kommentera på DS.

OS-uppdatering 8

OS-uppdatering nummer åtta, och jag kan ärligt säga att jag är less. Inte på OS men på Sverige, Susanna Kallur kan inte hålla sig på fötterna, Mustafa Mohamed kan inte ens vinna över en vit kille i 3000 meter hinder. Men jag kan inte hjälpa att tycka synd om Susanna, hon fick en så bra start och pang så ligger hon på marken. Men det spelar ingen roll hur synd det är om henne, hon kom inte ens till final. Vi får hoppas på att holm tar vårt första och kanske enda OS-guld i år.

Detta var också mitt sista OS inlägg pga skola och liv.
Men jag fortsätter som vanligt men inte med OS-biten så fort som möjligt.

tja!

söndag 17 augusti 2008

OS-uppdatering 7

Phelps gjorde det, han tog sitt åttonde guld i natt. I och med det så är han historisk eftersom han vunnit fler guld än någon annan under ett och samma OS. Det var också hans fjortonde guld totalt i sin karriär. Det är också världsrekord. Är vara bäst i att vara bäst, då är man verkligen bäst. Det är just det som Phelps är. Vilken lirare.

Medlajligan:
Michel Phelps 8 0 0
Sverige 0 3 0

Inte lika bra är Linus Thörnblad som inte klarade kvalet och inte ens tog sig till finalen. Dåligt Linus. Bättre är Holm som tog sig vidare till final. Också Susanna Kallur vidare i 100 meter häck. Det är bra.

Tvtider, Måndag:
03.08: 400 m, försök,
Johan Wissman
13.48: 100 m Häck, semifinal, Susanna Kallur,
14.00: Basket, förkval, USA - Tyskland
15.40: 3000 m hinder, Mustafa Mohamed

tre svenskar och amerikansk basket i morgon, vilken dag!

lördag 16 augusti 2008

OS-uppdatering 6

Phelps tog sitt sjunde guld och delar nu rekordet i antal OS-guld i ett och samma OS. Starkt! Sju stycken är han uppe i nu och snart tar han rekordet och åtta guld. Och han drar ifrån mot Sverige i medaljligan. Medan Sverige tappade eftersom Ara Abrahamian förlorade sitt brons pga dåligt uppförande. Med det är helt okej Ara, du är kungen. Trots att jag egentligen inte hänger med på vad som hänt så tror jag mig förstå att FILA som har hand om all brottning i OS har fuskat för att dom ville ha en italiensk vinnare. Så Ara gjorde rätt som lämnade pallen, eller han skulle inte ens farit på prisutdelningen så det gör inte så mkt med ett brons mer eller mindre. Vi förlorar ändå mot Phelps:

Michel Phelps 7 0 0
Sverige 0 3 0

Svenska tennisparet Aspelin/Johansson förlorade finalen mot Federer och mannen med det coola namnet: Stanislas Wawrinka. Men ett helt okej silver för svenskarna.


Usain Bolt vann finalen på 100 meter lekande enkelt. Han studsade över mållinjen helt utan motstånd och tog världsrekord på tiden 9.69, bara sådär. Och han saktade ner sista biten. Helt överlägsen måste jag säga. Loppet måste ses själv!

Tvtider:
13.00 Söndag: Susanna Kallur, 100 häck, försök
14.20 Söndag: Stefan Holm, Linus Thörnblad, höjdhopp, kval
14.30 Söndag: Anna Lindberg, simhopp, final

fredag 15 augusti 2008

OS-uppdatering 5

En ny svensk medalj säkrad. Genom herrarnas dubbel i tennis. Simon Aspelin och Tomas Johansson. Svenskarna vann med 2-1 i set och sista setet slutade hela 19-17. Det är inte varje dag man ser det. Så nu är en medalj säkrad, frågan är bara om det blir guld eller silver? Finalen spelas klockan 10.00 i morgon den 16:e augusti. Jag bjuder härmed in alla mina vänner att komma och titta på den med mig!

Carolina Klüft bara på 20:e plats i tresteget. Inte okej Carro! Hennes sämsta resultat i tresteg på hela den här säsongen. Aja, nu är det bäst att hon presterar i längdhoppet. Det hade ju varit bättre om hon kört sjukamp. Då hade vi ju haft ett gratis guld. Och tagit in på Phepls i Medaljligan, Phelps som nu tagit sitt sjätte guld, två kvar tills han har tagit sina åtta guld, sjuk kille:

Michel Phepls 6 0 0
Sverige 0 2 1

Tvtider:
04.36 Lördag, Nystrand, 50 meter frisimfinal
09.50 Lördag, Karonen, roddfinal
10.00 Lördag, Aspelin/Johansson, tennisfinal

Tre Svenska finaler med medaljchans i morgon. Det är kung!

torsdag 14 augusti 2008

OS-uppdatering 4

Sverige knappar in på Phelps i medaljligan, nästan
Michel Phelps 5 0 0
Sverige 0 2 1

Skandal i brottning? Nja, jag fattar inte ett skit av det där så jag har inte ens tänkt kommentera det. Brons är i alla fall helt okej. Trots att han slängde iväg det från pallen. Skön kille.


Nystrand kom bara åtta i 100 meter fristil, inte okej. Men för 14 sekunder sen så kom han i alla fall tvåa i försöket på 50 meter. Det funkar.

Alian Bernard som vann 100 meter fristil är grymt lik Zebastian Vännberg, se själv!

Alian Bernard?

Zebastian Vännberg?

onsdag 13 augusti 2008

Os-uppdatering 3

Phelps, två guld till!

Michel Phelps 5 0 0
Sverige 0 2 0

Sverige tog sitt andra silver i detta OS genom cykling igen. Helt okej med medaljer men vi är fortfarande efter Phelps och det kommer vi alltid vara. Han är unstoppeble. All heder åt Gustav Larsson ändå. Bra gjort Gustav!

Karonen till final i Rodd.

Sveriges damer vidare till kvartsfinal mot Tyskland. Men enda anledningen att man ser på damfotbollen är för att Jessica Landström är så vansinnigt snygg. Men det är ju en bra anledning!



Tv-tider
04.00 Torsdag, Siming, Nystrand, Phelps
15.00 Fredag, Sverige-Tyskland
09.50 Lördag, Rodd, Karonen

tisdag 12 augusti 2008

OS-uppdatering 2

Jag kan börja med medaljligan:
Michel Phelps 3 0 0
Sverige 0 1 0

Inatt vann amerikanen sitt tredje OS-guld i årets OS. Och nu har han tangerat det gamla rekordet i antal OS-guld totalt. 9 stycken. Han är fortfarande lika överlägsen, att slå världsrekord och vinna med två sekunder före tvåan utan att ta i är otroligt. Phelps, kungen!

Tyngdlyftning, damer, 58kg. Sjukt!
Det är damer som väger under 58 kg som lyfter vikter på upp mot 138 kg. Det ska inte vara möjligt. Det är mer än dubbelt så mycket som deras egen vikt. Det är faktiskt sjukt häftigt.

Håkan Dahlby, dubbeltrap, som var ett av Sveriges absolut största guldhopp i Os missade final. Fiasko kan man tycka och ja det kanske det var. Tråkigt.

Tv-tider idag:
12.30 Stefan Nystrand, försök 100m frisim
16.15 Basket, Argentina-Australien

måndag 11 augusti 2008

OS-uppdatering 1

Efter att varit borta över helgen och inte haft allt för bra koll på OS så började min jag min OS-satsning i natt. Det hela började med reprisen av basketmatchen mellan USA och Kina. Det vill jag lova var en helt okej match. Tyvärr så lyckades jag inte hålla mig vaken under hela sändingarna och slocknade under simningen, trots detta han jag med att sammla lite information om jag ni som kikar förbi nån gång på OS-sändningarna ska titta på. Och jag kommer att fortsätta publicera allt det häftiga från OS här på sidan.

När USA spelar basket spelar det ingen roll vilka dom möter. Dom är totalt fantastiskt sjukt bra! Och så vansinnigt snyggt dom spelar! Det är något av det coolaste som finns att vara bra på basket. Hade jag varit svart, lång och från USA hade jag också spelat basket.

Michael Phelps (simmare) är också helt sjuk. Han har nu tagit sitt andra guld på detta OS. Han siktar på att ta rekord i att vinna mest guld. Åtta stycken är hans mål. Han är bara 23 år gammal och har vunnit 10 medaljer i de Olympiska Spelen. Ja, han simmar i alla fall försöken på 200 m fjärilssim klockan 13.32 idag, tror jag.

Medaljligan Guld Silver Brons
Michel Phelps 2 0 0
Sverige 0 1 0

Lassi Karonen, rodd, Sverige är också en spektakulär människa. Han här den högsta uppmätta syreupptagningsförmågan i Sverige, 7.19 liter syre får den mannen in i sina lungor. En vanligt människa får in 3 liter. Då har man också bra kondition vill jag lova. Han kom tvåa på kvartsfinalen efter Mahe Drysdale fån Nya Zealand som vunnit VM tre år irad. Bra gjort!


Den Olympiska simarenan är häftigt, grymt häftig! Kolla bara på den. Hehe!

torsdag 7 augusti 2008

OS-satsningen schema 11e augusti

02.55 Börjar sändningarna från SVT som kommer innehålla basket, handboll och beachvolleyboll.
06.00 Slutar dessa sändningar och jag går och lägger mig. Under tiden jag sover kommer teven visa dambasket, segling, tyngdlyftning mm.
12.00 Börjar mina sändningar igen med Simning, boxning, basket och tyngdlyftning.
18.00 avslutas dessa sändningar och jag äter middag
20.00 Olssons Studio, Rickard Olsson, närmast från Bingolotto håller i en talkshow från OS som jag kommer att titta på.
23.00 ska jag försöka ta mig i säng och sova innan nästa dags sändningar börjar igen 02.55

Jag hoppas att jag kan hålla det här schemat och att jag inte frestas att göra saker med mina kompisar istället för att se på OS. Detta kommer bli min svaga punkt. Jag ska också gå i skola från och med den 20e augusti, detta kommer göra att mitt OS-övervakande kommer komma av sig lite under den sista perioden.

Jag kommer också att försöka publicera så mycket nyheter och saker som är värda att se på bloggen under tiden OS går. Jag kommer också att visa bilder från mitt TV-tittande. Så det är bara att kolla på den här hemsidan för att få den bästa OS-TV-upplevelsen någonsin. Enjoy!

Falun here I come, med bil, buss och tåg

I morgon blir det en dryg resa till Falun för Ludvig. Den kommer att inledas med bil från Vännäs till Umeå. Väl i Umeå väntar buss, bussen tar mig till Sundsvall, väl i Sundsvall hoppar jag på ett tåg mot Falun med byte i Gävle. Resan kommer ta cirkus 8 timmar och väl framme ska jag spendera bara cirka två dygn innan en likadan hemresa väntar. Det hade känts väldigt ovärt om man inte visste vad det var som väntade på en där nere.

Den här resan kommer även rubba min enorma OS-satsning då jag hade planerat att kolla på alla SVTs sändningar från OS. Men detta kommer nu inte vara möjligt och jag vet inte om det hela kommer att genomföras. Men jag ger inte upp hoppet och ska (om jag orkar) se alla SVTs OS-sändningar från och med måndag. Alla mina vänner får gärna komma och hälsa på mig under de roliga och de tråkiga olympiska sporterna då jag behöver support för att klara 14 dagars TV-tittande.

tisdag 5 augusti 2008

Tävlingar är till för att vinnas

Då var tävlingen avgjord och vi har fått en vinnare. Vi har fått in många bra förslag, men det här var det bästa. Det är också ett förslag som vi själva tänkt på. Men vinnaren heter Lukas Borgemo och han kommer få en hamburgare skickad på posten.

Förslaget lyder:
"Gå in till en stor affär i tex umeå, leta upp en lös larmbricka och gå ut med den genom bågarna och när det börjar pipa spring som bara den och hoppas att väktaren inte är snabb"

Vi kommer att ha fler tävlingar här på sidan framöver och hoppas på ännu mer förslag.

Jag är en udda människa för jag tänker annorlunda.

Jag märkte att jag är lite konstig. Detta av att jag blev överraskad när jag fick se mina takar i ett nytt perspektiv. Jag var ute och gick med hunden och kom på att jag skulle tänka på vad jag egentligen tänkte och hur jag handlade. Detta gjorde att mina tankar av mig själv ansågs roliga och jag blev förvånad över hur rolig jag var. Därför tänkte jag att jag skulle dela med mig av det. Läs!

Direkt jag kom ut genom dörren och började gå på vägen såg jag en skateboard vid vägkanten. Jag vände på den uppochnervända skateboarden med foten och tänkte för mig själv:
"he-he, skateboard" och skrattade lite för mig själv inombords. När jag sedan såg tillbaka på min tanke så märkte jag att den var lite annorlunda detta gjorde mig glad.

Jag fortsatte sedan att gå efter cykelvägen och märkte att min hund satt sig för att kissa. Då kom min andra roliga tanke denna promenad:
"Jag måste skynda mig så hon inte bajsar också, då måste jag ta upp det!" Detta gjorde att jag började gå i en väldigt rask takt så inte min hund skulle hinna bajsa och jag behöva ta upp det.

När jag gick där i den raska takten och märkte att min hund var väldigt angelägen om att bajsa så tänkte jag att:
"Om hunden går väääldigt långt ner i diket är det inte möjligt för mig att plocka upp det." varpå jag kastade ner en pinne långt ner i diket så hunden skulle gå ner och det funkade.

Men jag märkte att hunden inte var tillräckligt långt ner så jag fick ytterligare en strålande tanke:
"Om jag knyter ena änden av hundbajspåsen i handtaget på kopplet och håller i den i andra änden med handen så kan hunden gå längre ner i diket." sagt och gjort, jag gjorde likt jag tänkt och knöt fast hundbajspåsen i handtaget och håll i andra änden.

Av någon anledning så är hundbajspåsar halkiga och glider lätt ur handen. Detta fick jag erfara och kopplet ramlade ner till där min hund gjorde sig beredd att bajsa. Detta ledde till att jag fick gå ner och hämta kopplet så att min hund sedan skulle kunna uträtta sina behov.

Såhär i efterhand så tyckte jag att promenaden var lyckad och vi båda gjorde vad som förväntades och jag fick dessutom ett gratis blogginlägg.

/ Ludvig

måndag 4 augusti 2008

När man jobbar och det regnar är man vacker


Jag hittade just en blid från mitt jobb på har ledsen jag var när det spöregnade. Det fick mig att tänka på att regn ofta medför känslan av att en dag är dålig. Regn betyder alltså dålig dag. För det ansåg jag var en högst dålig dag. Och det syns också på mitt ansiktsuttryck hur ledsen jag var att min dag var så dålig. För det regnade. Jag ville bara dela med mig av detta och pressa ut ett blogginlägg på denna högst inaktiva blogg. he-he!

/ Ludvig